Цей алкогольний напій підійде до будь-якої страви.
Експерт порадив напій, який підійде до будь-якої страви / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pexels.com
Келих чогось легкого та освіжаючого – ідеальний початок вечері в ресторані. Але як обрати відповідний напій? Знання того, як вино поєднувати з продуктами, – це навичка, яка потребує часу. Щоб уберегти любителів вина від помилок, засновник компанії Winedrops.com Джонні Інгліс поділився найкращою порадою, яка допоможе відвідувачам.
Як пише Mirror, експерт з вина рекомендує завжди вибирати ігристе.
“Якщо ви не впевнені, що вибрати, ігристі вина, як-от шампанське або просекко, можуть стати безпечним і святковим вибором для початку трапези. Вони універсальні та легкі, що робить їх чудовим варіантом для легкого початку вечора”, – стверджує фахівець.
Відео дня
За словами експерта, просекко додає святковості до будь-якої трапези. Поки ви потягуєте свій шипучий напій, подумайте про те, який тип вина ви хотіли б замовити до основної страви.
Читайте також:
Як зелений чай впливає на шлунок: дієтологи дали несподівану відповідь
Який чай підтримує здоров’я мозку: дієтологи назвали найкращий напій
Що додати до кави для максимальної користі: інгредієнт №1, на думку дієтологів
“Спочатку офіціант покаже вам етикетку пляшки, щоб підтвердити, що це саме те вино, яке ви замовили. Цей момент має вирішальне значення, оскільки помилки трапляються”, – попереджає Джонні Інгліс.
Він рекомендує не поспішати під час вибору вина. “Щойно пляшку буде відкрито, офіціант може налити вам у келих невеликий зразок. Це ваша можливість понюхати вино. Ви не оцінюєте смак з погляду особистих уподобань; натомість ви перевіряєте наявність якихось відразливих ароматів або присмаків”, – радить експерт.
Також винний гуру рекомендує запитувати рекомендації в офіціанта або сомельє. “Розкажіть про свої вподобання, чи любите ви сухі, солодкі, легкі або міцні вина, щоб вони могли порекомендувати вам щось, що відповідає вашому смаку і доповнить вашу їжу”.
Джонні також радить відвідувачам не відчувати себе зобов’язаними вибирати дорогу пляшку, адже багато вин середнього цінового діапазону пропонують чудову якість.
Раніше УНІАН розповідав, як зробити гарне домашнє вино з кислого винограду.