
Це легша версія класичного рецепта.
Рецепт розрахований на чотири порції / фото ua.depositphotos.com
Якщо ви шукаєте рецепт для вечері, який легко приготувати і який не потребує багато часу чи терпіння, то зверніть увагу на рецепт сирно-грибного кіша від відомої шеф-кухарки Мері Беррі.
Як пише Express, цей рецепт має розумну родзинку, яка відрізняє його від традиційного кіша – замість традиційної основи з тіста він використовує тортилью. У результаті виходить той самий класичний рецепт, що не відрізняється за смаком або поживними властивостями, проте більш легкий і швидкий у приготуванні.
На його приготування знадобиться година, розрахований на чотири порції, що робить його ідеальним для сімейної вечері.
Відео дня
Інгредієнти
- Одна столова ложка соняшникової олії, плюс додатково для змащування
- Одна велика тортилья
- Одна велика цибулина, дрібно нарізана
- 150 г грибів, нарізаних скибочками
- 75 г чеддеру, тертого
- Два яйця, збиті
- 200 мл жирних вершків
- Дві столові ложки рубаної свіжої петрушки
- Сіль і свіжомелений чорний перець
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 200 °C (180 °C для духовок із конвекцією) або до газової позначки 6. Поставте велике деко в духовку, щоб воно нагрілося. Злегка змастіть маслом круглу форму діаметром 20 см.
Покладіть тортилью у форму, переконавшись, що вона покриває основу і наполовину піднімається з боків.
Розігрійте трохи олії в сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте кілька хвилин, потім накрийте кришкою і готуйте близько 10 хвилин, поки вона не стане м’якою. Додайте гриби й обсмажте протягом кількох хвилин.
Перекладіть грибну суміш у форму, рівномірно розподіливши її.
У невеликій мисці збийте яйця та вершки. Приправте сіллю і перцем, потім додайте половину сиру і всю рубану петрушку. Вилийте яєчну суміш на гриби, потім посипте сиром, що залишився. Поставте форму на розігріте деко і випікайте протягом 25-30 хвилин або поки суміш не застигне і не набуде золотистого відтінку.
Дайте постояти п’ять хвилин, перш ніж нарізати на порції і подавати гарячим.