
Ви зможете готувати яйця-пашот ресторанної якості хоч щодня.
Гордон Рамзі розповів про важливий нюанс у приготуванні яйця-пашот / фото ua.depositphotos.com
Яйця-пашот – чудовий спосіб “апгрейду” ваших улюблених страв для сніданку. Однак навіть наймайстерніші кулінари визнають, що це один із найскладніших способів приготування яєць. Один невірний рух – і яйця зіпсовані, і хоча вони все ще можуть бути смачними, у них не буде ідеального за консистенцією жовтка.
Як пише Express, відомий шеф-кухар Гордон Рамзі поділився надійним рецептом приготування “ідеальних” яєць-пашот. За допомогою одного нехитрого трюку в приготуванні ви зможете готувати яйця-пашот ресторанної якості вдома хоч щодня.
Метод Гордона Рамзі
Наповніть каструлю середнього розміру холодною водою і доведіть до слабкого кипіння, приправте сіллю і додайте трохи білого оцту.
Відео дня
Потім візьміть вінчик і гарненько розмішайте воду, поки вона не почне добре завихрюватися в каструлі.
Важливий нюанс. Якщо у вас під час приготування яєчні білки лопаються, коли ви розбиваєте їх у каструлю з водою, то ось порада від Рамзі: спочатку розбийте їх у невелику посудину або горщик окремо.
Після цього акуратно опустіть яйця у воду. Вам може знадобитися зробити це кількома партіями, залежно від того, скільки яєць ви хочете і розміру вашої каструлі.
Зменшіть вогонь до слабкого кипіння і готуйте яйця близько двох хвилин. Після закінчення цього часу вони мають стати твердими на дотик, але якщо вони все тремтять, опустіть їх назад у воду ще на 10 секунд.
Потім вийміть яйця і покладіть їх на тарілку, застелену паперовими рушниками, які допоможуть увібрати зайву вологу. Приправте сіллю та перцем і відразу ж подавайте.
Раніше УНІАН писав про 7 способів покращити смак ранкової вівсянки.