
Цей рецепт відкриє перед вами десерти з їхнього “швидкого” боку.
Простий, але неймовірно смачний йогуртовий пиріг / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Традиційні рецепти пирогів вимагають від нас багато часу та інгредієнтів. При цьому “на виході” ми отримуємо важку суміш із яєць, цукру, борошна та масла. Однак умільці придумали, як зробити пиріг легшим, замінивши масло в приготуванні на йогурт.
Природна кислотність йогурту взаємодіє з содою, допомагаючи пирогу піднятися, а також робить його більш вологим і ніжним за текстурою, пише Express. Крім того, відома кулінарна письменниця Гетті Елліс розкрила простий спосіб спростити цей рецепт.
“Якщо у вас немає кухонних ваг, ви можете відміряти інгредієнти за допомогою 125-грамового стаканчика від йогурту”, – сказала вона.
Відео дня
Просто заповніть ємність доверху і вирівняйте поверхню. Вам знадобиться одна мірка йогурту, одна мірка соняшникової олії, дві мірки цукрової пудри і три мірки пшеничного борошна.
Інгредієнти
- 3 яйця
- 125 грам жирного грецького йогурту
- 120 мілілітрів соняшникової або іншої нейтральної олії + трохи для змащування форми
- 180 грам цукрової пудри + трохи для глазурі
- 180 гр пшеничного борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- Щіпка дрібної солі
- 1 лайм, лимон або апельсин (дрібно натерта цедра і сік) + трохи цедри для прикраси
- Свіжі ягоди для подачі
Приготування починається з того, що вам необхідно розігріти духовку до 190°C (170°C з конвекцією). Змастити стінки круглої форми (23 см) олією і застелити дно колом із пергаментного паперу.
Потім у великій мисці з’єднати яйця, йогурт і соняшникову олію, потім перемішати їх. Додати решту інгредієнтів, крім соку лайма (або лимона/апельсина), і збити все разом ще раз.
На наступному етапі необхідно перелити тісто в підготовлену форму і випікати його в розігрітій духовці близько 30 хвилин. Тісто готове, якщо під час перевірки зубочисткою тісто не залишається на її основі.
Поки пиріг випікається, приготуйте глазур. Змішайте сік лайма з такою ж кількістю цукрової пудри (наприклад, 2 ст. л. соку і 2 ст. л. цукру) і залиште для розчинення.
Посипте зверху додатковою цедрою, щоб зробити пиріг яскравішим. Дайте йому охолонути у формі 10 хвилин, потім перекладіть на решітку.
Поки пиріг ще трохи теплий, змастіть верх глазур’ю з лайма і залиште застигати.
Подавайте, нарізавши на скибочки, прикрасивши свіжими ягодами.
Інші дивовижні рецепти
Раніше УНІАН повідомляв, що Мері Беррі розкрила свій секрет приготування по-справжньому хрусткої картоплі. Зробити картоплю більш хрусткою, за її словами, можна за допомогою всього лише одного інгредієнта.
Крім того, готувати яйця пашот легко, якщо знаєш один секрет. Шеф закладу каже, що секрет доволі простий – потрібно всього кілька крапель оцту.